fbpx

Maden på Ubby

Køkkentjans

Kødgryderne bobler, og på køkkenbordet ligger der lækre, friske råvarer i stakkevis. Køkkenet på Ubby er altid sprængfyldt med spændende smage, dufte og klassiske eller nye retter. Alle elever har to uger i køkkenet, og du kan godt allerede nu glæde dig; det bliver helt vildt hyggeligt!

Mad samler mennesker, og det er også tilfældet på Ubby. Spisesalen er et af skolens knudepunkter, og det er her, hele skolen mødes flere gange om dagen for at spise sammen og tanke energidepoterne op. Her får du sund, varieret og spændende mad, og vi tager hensyn til særlige diæter, f.eks. hvis du er vegetar, veganer eller har madallergier. Har du brug for en særlig diæt, skal du meddele det i starten af skoleåret.

 

Mad, du glæder dig til at spise

På Ubby serverer vi mad, du glæder dig til at spise. Vi følger selvfølgelig kostrådene og serverer fisk én gang om ugen, ligesom vi begrænser brugen af fedtstof.

Derudover bruger vi så vidt muligt økologiske råvarer – og bager f.eks. alt vores brød selv med økologisk mel. Generelt laver vi vores mad fra bunden; lige fra yoghurten på morgenbordet til flæskesteg og Nutella-pålægget i weekenderne, når det skal være ekstra lækkert.

På Ubby vil du blive udfordret og smage helt nye retter. Vi er inspireret af det globale køkken, og mellem de gode, gamle danske klassiskere som flæskesteg og brun sovs, vil du f.eks. komme til at smage græsk musaka, English pie, italienske pastaretter og mexicansk mad. Vi bruger krydderier fra hele verden, så dine smagsløg for alvor kommer på arbejde!

Vi spiser med omtanke for miljøet og har fokus på de sæsonprægede råvarer. Hvis vi spiser udendørs og får brug for engangsservice, er det f.eks. lavet af enten bambus eller sukkerrør.

 

Kom med i køkkenet!

Som elev på Ubby har du minimum to ugers køkkentjans, hvor du er med i køkkenet. Her får du kokkehatten og sikkerhedsskoene på og bliver en af køkkenmedarbejderne. Du er med, når vi holder dagens køkkenmøde og lægger planen for dagen, uddelegerer opgaver og sætter i sving.

Køkkendagene er fyldt med gøremål. Du kommer til at hjælpe med at sammensætte menuer, dække bord, anrette – og selvfølgelig lave – mad. Målet er, at du kommer til at være en del af arbejdsgangen i et storkøkken og lærer en masse om mad, råvarer, hygiejne og tilberedning. Du og dine kammerater står f.eks. selv for aftensmaden, som I finder frem, varmer op og anretter.

Du får også en masse praktiske opgaver og kommer til at hjælpe med at gøre rent og rydde op. Vi hygger os selvfølgelig imens, hører høj musik, synger med og griner. I køkkenet er der en særlig stemning, og du lærer dine kammerater at kende på en helt ny måde, når I samarbejder og samles omkring maden.

Tiden i køkkenet er en vigtig del af dit efterskoleophold. Du bliver forberedt på, hvad det vil sige at færdes i et køkken, planlægge og lave mad fra bunden og lærer om alt fra, hvordan du strukturerer en arbejdsdag, til hvordan du håndterer en blender.

Skriv til os

Kontoret har åbent på
skoledage fra 8.00 til 13.00

Denne side er beskyttet af Google reCAPTCHA,
Privat Politik og gældende Terms of Service.