Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Smiley for idrætsefterskole på Sjælland
 • Efterskolernes Aften 2019 på Idrætsefterskolen Ubby
 • Fodboldcamp Idrætsefterskolen Ubby
 • Venskab på Idrætsefterskolen Ubby

IDRÆTSEFTERSKOLEN UBBY · Hovedgaden 8 · 4490 Jerslev Sjælland · Tlf.: 59 59 52 20 · E-mail: kontor(at)ubby.dk · FRISKOLEN UBBY: www.friskolenubby.dk

Løbelinjen

 • Løb som linjefag på Idrætsefterskolen Ubby
 • Løb som linjefag på Idrætsefterskolen Ubby
 • Løbelinje på Idrætsefterskolen Ubby
 • Løb som linjefag på Idrætsefterskolen Ubby
 • Løbelinjen på Idrætsefterskolen Ubby

Lær at løbe – og at nå dine mål

Linjefaget Løb på Idrætsefterskolen Ubby er for dig, der kan lide at løbe i det fri og gerne vil udvikle dig som løber, samtidig med at du optimerer din fysiske form, din mentale sundhed og evnen til at nå dine personlige mål. Du bliver en del af et stærkt træningsfællesskab og får løbeoplevelser både som del af et hold og individuelt. 

Du behøver ikke at være eliteløber - vi har plads til alle, som gerne vil udvikle deres løb. Det eneste vi forventer er, at du vil arbejde seriøst med din træning og teorien i undervisningen. Så garanterer vi, at det bliver både sjovt og udfordrende. 

Funktionel styrketræning målrettet mod løb

På Løbelinjen tager vi udgangspunkt i dit individuelle niveau og sørger for at opbygge og sammensætte din træning, så din krop bliver stærk og udholdende, og du undgår skader. Det hjælper dig med at opnå de mål, du sætter dig – hvad enten det er 5 km, 10 km, en biathlon eller en halvmarathon.

DGI løbetrænere giver dig personlig coaching med fokus på motivation og målsætning

Gennem hele skoleåret arbejder vi med motivation og målsætning, både teoretisk og praktisk. Underviserne i linjefaget Løb er uddannede DGI løbetrænere og har mange års erfaring med løb i Danmark såvel som i udlandet, på både korte, mellemlange og lange distancer. De vil give dig personlig coaching og undervisning i motivationsteorier og målsætning. På den måde bliver du klædt på til at sætte nogle realistiske og holdbare mål. Din individuelle coaching vil gavne dig i din faglige og personlige udvikling – resten af livet.

Lidt teori og meget praksis

Linjefaget Løb giver dig indføring i træningsfysiologi, så du får en bedre forståelse for - og bliver i stand til at udforme - dine egne træningsprogrammer. Du vil blive undervist i anatomi og fysiologi, så du opnår forståelse for kroppen og sammenhænge mellem træning, fysiologi og sundhed samt ernæringens betydning for krop og psyke. Undervisningen vil veksle mellem teori og praksis, og vi skal løbe en masse kilometer igennem hele skoleåret.

Motionsløb, trailløb og konkurrencer

Du vil i løbet af året deltage i forskellige løb og konkurrencer på forskellige distancer. Heriblandt Efterskolernes DM i 10 km. Hvis dit mål er at gennemføre en halvmarathon, vil du også få mulighed for at træne op til det. Vi deltager i den grønne halvmarathon i Lyngby til foråret.

Biathlon

I vinterperioden kommer du til at prøve kræfter med ”biathlon”, hvor vi som en del af vores træning kombinerer løb med skydning. På skydebanen lærer du at være fokuseret med høj puls og præstere under pres, når vi skyder med luftgevær på bane.

Aquajog

Løb er hårdt for kroppen, og derfor er det vigtigt hele tiden at forebygge skader med varieret træning. Du vil blive præsenteret for aquajog, som er en effektiv supplerende cardiotræning. Aquajog vil foregå i Kalundborg svømmehal.

Løbestilsanalyse og løbesko

Du kan løbe i de sko, der passer bedst til dig. Vi tilbyder en løbestilsanalyse, hvor du får testet, hvilke sko der passer bedst til din løbestil – og du får mulighed for at købe dem til en favorabel pris. Du kommer til at låne et løbeur mod et depositum. Sidst på året kan du vælge at beholde uret eller aflevere uret tilbage mod dit depositum.

Vælg Løb, hvis du gerne vil:

 • udvikle dig som løber
 • flytte dine grænser både fysisk og mentalt
 • være en del af et stærkt træningsfællesskab
 • opleve den tilfredshed, det giver at sætte sig et mål og nå det

Med Løbelinjen som A-fag får du tre ugentlige lektioner à 1,5 time.
Med Løbelinjen som B-fag får du to ugentlige lektioner à 1,5 time.