fbpx

Livet på skolen

Livet på skolen

På Ubby får du en helt ny hverdag!

Et år væk fra mor og far…

Pludselig er der en nye masse ting, du skal forholde dig til, når du skal være et år på efterskole.

På efterskolen er du væk hjemmefra og skal leve tæt sammen med andre unge, som du ikke selv har valgt, og indimellem er det nødvendigt at sætte dine egne ønsker til side til fordel for fællesskabet, hvor alle har både styrker og svagheder.

Et efterskoleophold byder ikke kun på krav om at tage ansvar for rengøring, vasketøj og oprydning. Det byder også på en række muligheder for at opbygge selvtillid og ikke mindst selvrespekt. Det allervigtigste er, at du er motiveret for projektet og har lyst til at udvikle dig såvel individuelt som i et større fællesskab.

Vi ønsker ikke at ændre den enkeltes personlighed – den er helt unik. Men vi giver mulighed for, at vores elever kan udvikle den personlighed, de hver især kommer med. Hvem er du egentlig? På Ubby kan du redefinere dig selv.

I samarbejde med kontaktlæreren sætter hver elev sig i starten af skoleåret nogle personlige mål – faglige såvel som sociale. Disse mål evalueres kontinuerligt og justeres med kontaktlæreren som vejleder og coach – og nye mål afstikkes.

Der er kun én ting i hele verden, som kan holde dig tilbage for succes… Det er dig selv.

I næsten halvdelen af skoleåret foregår der et eller andet specielt på Ubby: Musical, Ubbycup, skitur og meget andet. I årets øvrige uger, hvor der ikke er noget specielt på programmet ud over den almindelige undervisning, har vi ofte et arrangement, som er obligatorisk for alle eleverne.

Selvom det er smaddersjovt at spille fodbold i hallen, springe i gymnastikhuset eller fyre den af i musiklokalet med alle de andre, så skal der indimellem ske noget andet – det kunne f.eks. være et interessant foredrag. De obligatoriske aftenarrangementer er med til enten at styrke fællesskabet eller at give dig nogle spændende oplevelser.

På alle andre hverdagsaftener tilbyder de lærere, der er på skolen mindst én aktivitet, som eleverne kan deltage i.

En almindelig weekend på Idrætsefterskolen Ubby kunne se sådan her ud:

Fredag
Ugen afsluttes med en kort samling kl. 14.45. De elever, der skal hjem på weekend, har fri kl. 15.00. De elever, der skal blive på skolen holder planlægningsmøde med fredagsvagten. Her fordeles weekendens praktiske opgaver ligeligt mellem eleverne.

Sengetiden afhænger af lørdagens program og bestemmes af vagten.

Lørdag
Ca. kl. 10.00: Mokost (morgenmad/frokost).
Fællesaktivitet i løbet af dagen.
Aftenens aktiviteter kan være alt muligt, f.eks. sport i hallerne, film, quiz, spil m.m.
Sengetid bestemmes af vagten!

Søndag
Ca. kl. 10.00: Mokost.
Aktiviteter i løbet af dagen.
Kl. 18.30-21.30: Resten af skolens elever kommer retur til endnu en pragtfuld uge på Idrætsefterskolen Ubby.
Kl. 21.00: Aften te med brød eller boller.
Kl. 21.30: Obligatorisk aftenmøde.
Kl. 22.00: Alle elever på egne værelser, og alt elektronik udstyr slukkes.
Kl. 23.00: Lyset slukkes.

En typisk uge på Idrætsefterskolen består af 5 dages undervisning. Mandag til torsdag har vi op til 10 lektioners undervisning. Fredag slutter vi kl. 15 og har derfor “kun” 7 lektioner.

Hverdagen er forsøgt varieret, så der er en vekslen mellem boglig og fysisk aktivitet.

Om aftenen er der altid “stilletime”, et tilbud om lektiehjælp samt tilbud om alverdens aktiviteter.

En gang imellem har vi obligatoriske aftenarrangementer, ofte hvor kontaktgrupperne kæmper mod hinanden om det meget attråværdige “trofæ”.

Læs også om vores weekender.

Et år på Idrætsefterskolen Ubby er et år fyldt med oplevelser. Her er ingen dage ens, og vi sætter en ære i at kombinere den boglige undervisning med spændende tema-aftener, udflugter, sportsarrangementer og selvfølgelig den årlige skitur. Alt sammen er med til at styrke fællesskabet og gøre netop dit efterskoleophold til noget helt unikt.

Årets store højdepunkter er bl.a. linjefagsturen hvor vi udforsker de forskellige linjefag og skituren, hvor vi rejser ud i verden for at stå på ski eller snowboard.

Læs mere om linjeturen og skituren her!

Men der er også andre spændende arrangementer på programmet. Vi afholder en lang række obligatoriske aftenarrangementer, hvor vi f.eks. får besøg af foredragsholdere, dyrker en fælles aktivitet, duellerer i trampolinbasket eller noget helt andet.

Og så er der selvfølgelig forårets gymnastikopvisninger, hvor vi optræder med den gymnastikopvisning, som vi har arbejdet på hele året.

Skriv til os

Kontoret har åbent på
skoledage fra 8.00 til 13.00

Denne side er beskyttet af Google reCAPTCHA,
Privat Politik og gældende Terms of Service.