Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Smiley for idrætsefterskole på Sjælland
  • Camp Ubby 2018
  • Venner på Idrætsefterskolen Ubby
  • Venskab på Idrætsefterskolen Ubby

IDRÆTSEFTERSKOLEN UBBY · Hovedgaden 8 · 4490 Jerslev Sjælland · Tlf.: 59 59 52 20 · E-mail: kontor(at)ubby.dk · FRISKOLEN UBBY: www.friskolenubby.dk

Maden

Maden på Ubby

Vi har på vores skole følgende målsætninger for den mad, vi spiser:

  •  Maden skal være sund 
  •  Vi serverer 3 hovedmåltider - med mødepligt 
  •  Vi serverer 3 mellemmåltider 

At maden skal være sund vil sige, at vi følger de 8 kostråd: 

  • Der serveres brød til mindst 4 måltider om dagen 
  • Frugt og grønt indgår i mange af måltiderne 
  • Pasta, kartofler eller ris er med på bordet hver dag til middagsmaden
  • Der indgår altid fisk eller fiskepålæg i aftensmaden 
  • Vi bruger fortrinsvis mælkeprodukter med lavt fedtindhold og den daglige ost er 30+. 
  • Vi bruger - så vidt det er muligt - olie som fedtstof til madlavningen, og forbruget er begrænset mest muligt.

Vi får en varieret kost, hvor vi fortrinsvis:

  • bruger sæsonens råvarer 
  • bager vores brød selv 
  • tilbereder maden fra bunden 
  • anretter maden indbydende

I efterskolens linjefag Krop & Sundhed kan elverne lære mere om kostens betydning for deres idrætspræstationer.

Eleverne bliver i løbet af deres ophold undervist i køkkenfag i 2 uger:

Målet med undervisningen er:

¨    at eleverne på deres egen krop, oplever en almindelig arbejdsdag i et storkøkken.

¨    at eleverne deltager i alle praktiske gøremål i køkkenet (undtaget herfra er dog arbejde med farlige maskiner).

¨    at eleverne erhverver sig kendskab, og færdigheder i borddækning, præsentation og anretning af mad, samt afrydning, opvask og rengøring.

¨    at eleverne gennem praktiske erfaringer tilegner sig viden om mad, råvarer og disses opbevaring, behandling og tilberedning.

¨    at eleverne tilegner sig hensigtsmæssige arbejdsstillinger gennem praktiske eksempler fra hverdagen.

Undervisningen

foregår i køkkenet med 4 elever i én uge ad gangen.

Indholdet

i “Køkkenfag” er deltagelse i alle daglige funktioner i et storkøkken gennem en hel uge, herunder medvirken ved planlægning, bagning, det varme og det kolde køkken.

Timetal

2 x 1 uge i løbet af et skoleår

Eleverne følger selv op på den boglige undervisning i den periode, de har køkkenfag.

Eleverne deltager i undervisning efter frokost fra kl.14:15 til 15:45

SMILEY

Se vores køkkens smiley her