Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Idrætsefterskole på Sjælland med fodbold, håndbold, springgymnastik, dans m.m.
Smiley for idrætsefterskole på Sjælland
Besøgsaften på Idrætsefterskolen Ubby
Besøgsaften på Idrætsefterskolen Ubby
Fodboldcamp Idrætsefterskolen Ubby
Venskab på Idrætsefterskolen Ubby

IDRÆTSEFTERSKOLEN UBBY · Hovedgaden 8 · 4490 Jerslev Sjælland · Tlf.: 59 59 52 20 · E-mail: kontor(at)ubby.dk · FRISKOLEN UBBY: www.friskolenubby.dk

Maden

Maden på Ubby

Vi har på vores skole følgende målsætninger for den mad, vi spiser:

  •  Maden skal være sund 
  •  Vi serverer 3 hovedmåltider - med mødepligt 
  •  Vi serverer 3 mellemmåltider 

At maden skal være sund vil sige, at vi følger de 8 kostråd: 

  • Der serveres brød til mindst 4 måltider om dagen 
  • Frugt og grønt indgår i mange af måltiderne 
  • Pasta, kartofler eller ris er med på bordet hver dag til middagsmaden
  • Der indgår altid fisk eller fiskepålæg i aftensmaden 
  • Vi bruger fortrinsvis mælkeprodukter med lavt fedtindhold og den daglige ost er 30+. 
  • Vi bruger - så vidt det er muligt - olie som fedtstof til madlavningen, og forbruget er begrænset mest muligt.

Vi får en varieret kost, hvor vi fortrinsvis:

  • bruger sæsonens råvarer 
  • bager vores brød selv 
  • tilbereder maden fra bunden 
  • anretter maden indbydende

I efterskolens linjefag Krop & Sundhed kan elverne lære mere om kostens betydning for deres idrætspræstationer.

Eleverne bliver i løbet af deres ophold undervist i køkkenfag i 2 uger:

Målet med undervisningen er:

¨    at eleverne på deres egen krop, oplever en almindelig arbejdsdag i et storkøkken.

¨    at eleverne deltager i alle praktiske gøremål i køkkenet (undtaget herfra er dog arbejde med farlige maskiner).

¨    at eleverne erhverver sig kendskab, og færdigheder i borddækning, præsentation og anretning af mad, samt afrydning, opvask og rengøring.

¨    at eleverne gennem praktiske erfaringer tilegner sig viden om mad, råvarer og disses opbevaring, behandling og tilberedning.

¨    at eleverne tilegner sig hensigtsmæssige arbejdsstillinger gennem praktiske eksempler fra hverdagen.

Undervisningen

foregår i køkkenet med 4 elever i én uge ad gangen.

Indholdet

i “Køkkenfag” er deltagelse i alle daglige funktioner i et storkøkken gennem en hel uge, herunder medvirken ved planlægning, bagning, det varme og det kolde køkken.

Timetal

2 x 1 uge i løbet af et skoleår

Eleverne følger selv op på den boglige undervisning i den periode, de har køkkenfag.

Eleverne deltager i undervisning efter frokost fra kl.14:15 til 15:45

SMILEY

Se vores køkkens smiley her